Vam lahko pomagamo pri izbiri?

Vpišite podatke in pomagali vam bomo

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Tečaji nemščine

Nemščina je eden največjih svetovnih jezikov, zaradi bližine nemško govorečih držav pa je za nas še posebej pomembna. Nemščina je materni jezik največjega števila prebivalcev v Evropski uniji, zato si boste s samozavestno komunikacijo v nemškem jeziku marsikje olajšali sporazumevanje – tako poslovno kot zasebno. Če ste popoln začetnik ali bi želeli izpopolniti že dobro znanje jezika, vam v Mintu lahko ponudimo pravi tečaj.

Podrobnosti o jezikovnih tečajih nemščine

V jezikovnem centru so jezikovni tečaji nemščine interaktivni, poudarek je predvsem na konverzaciji in učenju na podlagi konkretnih življenjskih situacij, v katerih boste uporabljali jezik in ne le učenju po učbeniku.

Tečaje nemščine vodijo strokovno podkovani slovenski in tuji učitelji – če boste izbrali tečaj, ki poteka dvakrat tedensko, vas bosta poučevala dva učitelja, ki sodelujeta in se dopolnjujeta. Tako boste imeli priložnosti komunicirati z različnimi ljudmi, se spoznati z različno izgovorjavo in hitrostjo govora in se kar najbolje pripraviti na uporabo nemščine v resničnem svetu. Naše dolgoletne izkušnje so nam pomagale oblikovati metode poučevanja, ki so dobre, preizkušene in zanesljivo delujejo. Nemščino se boste na tečaju v Mintu učili hitro in z veseljem ter dosegli svoj zastavljeni jezikovni cilj.

Kako izbrati pravi tečaj nemščine?

Nemški jezik tudi popolnim začetnikom ne zveni povsem tuje, saj je naša severna soseda država, kjer je uradni jezik nemščina, z jezikom pa se lahko srečamo tudi na različnih televizijskih programih in v vsakdanjih situacijah. Osnove nemščine lahko hitro usvojite, nadgradnja pa je odvisna od ravni, ki jo želite doseči. V Mintu lahko izbirate med različnimi tečaji nemščine:

 • Splošni jezikovni tečaj nemščine je namenjem usvajanju praktične in funkcionalne uprabe jezika, zato je največji poudarek na komunikaciji – poskrbeli bomo, da boste brez zadržkov spregovorili v nemščini.
  Izberete lahko Standarni tečaj, ki poteka enkrat tedensko, ali Premium, ki ga boste obiskovali dvakrat tedensko. Pri obeh lahko izberete tudi kombinacijo tečaja v Ljubljani in eno- oz. dvotedenskega tečaja v Berlinu, lahko pa se odločite tudi za dodatne individualne ure.
 • Poslovni jezikovni tečaj nemščine je naravnan tako, da se boste na praktičnih primerih naučili tekoče sporazumevati s poslovnimi partnerji. Samozavesten nastop je v poslovnem svetu zelo pomemben in z dobrim poznavanjem jezika vam bo veliko lažje.
  Tudi poslovni tečaji je lahko Standardni (enkrat tedensko) ali Premium (dvakrat tedensko), lahko pa se dodatno udeležite tudi tečaja v Berlinu ali izberete dodatne individualne ure.
 • Konverzacija v nemščini je zasnovana kot učna delavnica; tipične aktivnosti so igranje vlog, delo v parih in debatni krožki na osnovi raznih aktualnih besedil.

Da bi usvojili kar največ znanja, je pomembno, da se priključite ustrezni stopnji tečaja. Pred prvim vpisom boste preverili svoje znanje in na podlagi rezultatov vam bomo svetovali, kateri tečaj je najbolj primeren za vas, da najhitreje dosežete svoje zasebne ali poslovne jezikovne cilje. Svoje znanje lahko preizkusite tudi z brezplačnim nemškim e-testom.

Za vsak nivo tečaja organizirano raznolik, intenziven in zanimiv pouk:

 • A1 - začetnik
 • A2 - osnovnošolsko znanje
 • B1 - srednje znanje
 • B2 - gimnazijsko znanje
 • C1 - zelo dobro znanje
 • C2 - odlično znanje

Reference

Živa Vadnov

»Učenje tujih jezikov mi je bilo od nekdaj v veselje. V jezikovni šoli Mint se učim nemščino, pred leti pa sem se učila tudi francoščino. Sem izredno zadovoljna s profesionalnostjo predavateljev, najbolj pa me navdušuje dejstvo, da na vsako zastavljeno vprašanje dobim kakovosten odgovor, in da "ne vem" ne obstaja. Predavatelji se individualno posvečajo nam, tečajnikom, in nas v ravno pravi meri opozarjajo na morebitne napake pri govoru, izgovorjavi ali pisanju v tujem jeziku, mi pa jih lahko sproti odpravljamo in tako je uspeh zagotovljen in rezultati vidni (slišni) takoj.«

Živa Vadnov, miss Slovenije 2004

Aleš Černe

Z jezikovnim centrom Mint sodelujemo že vrsto let zato, ker razumejo naše potrebe, so prilagodljivi, hitro odzivni - skratka pravi poslovni partner in podpora za današnji zahtevni poslovni svet. Njihovi učitelji so strokovno podkovani, prijazni, a hkrati zahtevni. V taki kombinaciji, je pot do uspeha precej bolj enostavna. Tudi sam sem udeleženec izpopolnjevanja v nemščini in pogovori z avstrijskimi poslovnimi partnerji potekajo vedno bolj tekoče. Trud je poplačan, ko tudi oni pohvalijo napredek."

Aleš Černe, Hervis

Špela Močnik

»Za Mint sem slišala same dobre besede od znanke, ko sem iskala jezikovno šolo za izboljšanje mojega znanja nemšeine. Od prvega trenutka naprej, ko sem se vpisala, sem bila navdušena. Prav z veseljem sem vsakič posebej hodila v šolo, kjer sem pridno nadgrajevala moje znanje na način, ki mi je bil res blizu. Kljub temu, da sem imela tečaj dvakrat tedensko po 3 šolske ure, mi je vedno hitro minilo, tudi zaradi pravega pristopa učiteljev. Prijaznost, odličen pedagoški pristop ter domačnost v prostorih so name naredili takšen vtis, da že nekaj časa razmišljam, da bi se spet vrnila.«

Špela Močnik, slovenska radijska moderatorka in TV voditeljica

Andrej Kunterič

»Multifunkcijska touch screen tabla je res ogromno pripomogla h kakovosti. Učitelj ima vse, kar potrebuje na enem mestu, enostavno se zbriše, najbolj všeč mi je pa možnost večjih zavihkov. Tako se lahko na sredini ure vrnemo na začetek, če je kdo kako besedo pozabil. Da ne omenjam, da lahko vsako stvar preverimo na internetu, pa tudi nalaganje avdio datotek je preprostejše, možnosti gledanja videov, skratka vse poteka lažje, hitreje in bolje.«

Andrej Kurinčič, udeleženec tečaja nemščine

Ankete

Ankete dokazujejo, da so bila pričakovanja tečajnikov dosežena kar pri 92 %, izobraževanje v jezikovnem centru Mint bi prijateljem priporočilo 93 % tečajnikov, kar 97 % pa jih je bilo zelo zadovoljnih z učiteljem.

Pričakovanja