Angleščina splošni tečaji

All inclusive* vključuje jezikovni tečaj, literaturo, morebitni online in DDV *Tečaj v tujini vključuje nastanitev pri družini

Izberite tečaj glede na raven znanja:

A1 - začetna
A2 - osnovna
B1 - srednja
B2 - gimnazijska
C1 - zelo dobra
C2 - odlična

Angleščina splošni tečaj

Splošni jezikovni tečaji angleščine v jezikovnem centru Mint se osredotočajo predvsem na praktično, funkcionalno uporabo jezika. Poudarek je na komunikaciji: pri nas vam o jeziku ne bomo predavali, temveč ga boste uporabljali brez strahu pred napakami! Angleži pravijo: "If you don't use it, you lose it". Nad sproščeno rabo angleškega jezika boste presenečeni in navdušeni vsi – vi in vaša okolica!

Kaj boste s splošnim tečajem angleščine pridobili in izboljšali?

 • Govorili boste veliko bolj prepričljivo, sproščeno, tekoče in pravilno.
 • Izboljšali boste natančnost izražanja.
 • Obogatili in utrdili boste najpogostejše fraze.
 • Obnovili boste jezikovne strukture.
 • Izboljšali boste besedni zaklad.
 • Imeli boste boljše možnosti, da pridobite mednarodni certifikat o znanju jezika, če je to vaš cilj.
 • Lahko boste dobili in uspešno opravljali delo, ki zahteva znanje angleščine.

Standard in Premium tečaji

Splošni tečaj angleščine so organizirani tako, da pouk poteka enkrat ali dvakrat tedensko.

 • Standard: obsega 48 ur in poteka 1x3 ure na teden.
 • Premium: obsega 90 ur in poteka 2x3 ure na teden.
 • Standard +: poleg 48-ur v skupini boste imeli še 2 individualni uri.
 • Premium +: obsega 90 ur v skupini in 2 individualni uri.
 • Standard + tujina: po končanem 48-urnem tečaju v Ljubljani se boste udeležili tudi enotedenskega tečaja v Londonu, kjer boste še bolj izpopolnili svoje znanje in intenzivno uporabljali angleščino.
 • Premium + tujina: 90-urnem tečaju v Ljubljani sledi dvotedenski tečaj v britanski prestolnici, kjer bo več kot dovolj priložnosti, da nadgradite svoje znanje do popolnosti.

Podrobnosti o splošnih jezikovnih tečajih angleščine

Pri pouku angleščine uporabljamo najsodobnejše pripomočke, saj smo bele table nadomestili s 64-palčnimi zasloni na dotik, pouk je še bolj interaktiven, pester in zabaven. Poleg najsodobnejših učnih materialov boste imeli tudi brezplačen dostop do interaktivnih spletnih vaj.

Za uspešno dokončanje posamezne stopnje je potrebno opraviti:

 • štiri 48-urne Standard tečaje (rumena, rdeča, zelena in modra barva) ali
 • dva 90-urna Premium tečaja (oranžna in vijoličasta barva).

Standard tečaji so sestavljeni iz štirih sklopov tečajev (označeni so z barvami), ki jih morate opraviti, ni pa pomembno, v kakšnem vrstnem redu. Premium tečaji pa vključujejo dva sklopa, ki ju prav tako lahko opravite v želenem vrstnem redu.

Od začetnih jezikovnih tečajev do višjih stopenj vam lahko pomagamo, da boste postali samozavestni uporabniki angleškega jezika. Angleški jezikovni tečaji lahko vodijo tudi do izpitov Univerze Cambridge na različnih zahtevnostnih ravneh.

Stopnje po CEFR

CEFR = Common European Framework of Reference for Languages = Skupni evropski okvir za jezike

Jezikovni tečaji angleščine so razvrščeni v stopnje po skupnem evropskem okviru za jezike (CEFR), in sicer A1, A2, B1, B2, C1 in C2. Za primerjavo: povprečno maturitetno znanje ustreza stopnji B2. Tečaji angleščine v skupini za fizične osebe so namenjeni odraslim od 16 let naprej in so večinoma semestrskega značaja. Praviloma potekajo v jesenskem semestru od konca septembra do konca januarja in v spomladanskem semestru od konca februarja do sredine junija. Tečaji v skupini večinoma potekajo ob delavnikih od 16:00 do 18:25 ali od 18:45 do 21:10. Poleg tečajev v skupini se lahko odločite tudi za pouk v paru ali za individualno obliko tečaja, ki nista vezana na semestrski urnik in se začneta po dogovoru. Šolska ura traja 45 minut. Pouk poteka v učilnicah na Vilharjevi 21 v Ljubljani.

Na tečaj se lahko vpišete kadarkoli, cena tečaja se prilagodi glede na vaš začetek učenja.

Plačilo šolnine

Plačilo šolnine pri semestrskih tečajih lahko poravnate v gotovini, s plačilnimi in s kreditnimi karticami. Pri tečajih v skupini in mini skupini imate na voljo do 4 mesečne obroke, pri drugem in vseh nadaljnjih obrokih je možno plačilo tudi po položnici. Pri pouku v paru in pri individualni obliki pa se šolnina poravna vnaprej. Cena vključuje tudi literaturo in DDV.

Če ne veste, kje začeti ali nadaljevati z učenjem angleščine, izpolnite e-test, za osebni nasvet pa nas pokličite na brezplačno številko 080 MINT (080 6468) ali pošljite e-pošto.