Splošne vsebine v nemščini


To, da nemščina ni lep jezik, je debela laž, da je težka, pa še večja. Težko je vse, česar ne znamo, predvsem začetek je težak – slednje pa zagotovo drži tudi za nemščino. Da se seznanite z glavnimi pastmi nemščine in se ob tem zabavate, vam v branje priporočamo Humoreske Marka Twaina, predvsem tisto: "Ta grozna nemščina". Ko jo boste prebrali, se morate nujno prepričati, če vse to drži in priti na tečaj. Spoli, skloni, vrstni red ... so res zelo zmuzljivi, ampak kot se za Nemce spodobi, je tudi njihov jezik precej sistematičen in organiziran. Nemščina je kot lego kocke (čeprav so le-te danske) – ko se naučite besede pravilno zlagati v vrste, znate nemško!

Kaj boste z internim splošnim tečajem nemščine pridobili in izboljšali?


  • Govorili boste veliko bolj prepričljivo, sproščeno, tekoče in pravilno.
  • Izboljšali boste natančnost izražanja.
  • Obogatili in utrdili boste najpogostejše fraze.
  • Obnovili boste jezikovne strukture.
  • Izboljšali boste besedni zaklad.
  • Imeli boste boljše možnosti, da pridobite mednarodni certifikat o znanju jezika, če je to vaš cilj.
  • Lahko boste dobili in uspešno opravljali delo, ki zahteva znanje nemščine.

Podrobnosti o internih splošnih jezikovnih tečajih nemščine


Pri pouku se uporabljajo najsodobnejši učbeniki in delovni zvezki, ki večinoma vsebujejo tudi CD in interaktivne spletne vaje. Učitelji pri pouku uporabljajo sodoben slikovni material in kartončke, ki vam pomagajo pri pomnjenju, deležni pa boste tudi veliko koristnih dodatnih gradiv, ki jih bodo učitelji prinašali sproti glede na vaše potrebe.

Interni jezikovni tečaji nemščine so razvrščeni v ravni po skupnem evropskem okviru za jezike (CEFR), in sicer A1, A2, B1, B2, C1 in C2. Za primerjavo: povprečno maturitetno znanje ustreza ravni B2.

Izobraževanje v internih skupinah praviloma poteka na sedežu naročnika, lahko pa tudi v jezikovnem centru Mint International House na Vilharjevi 21 v Ljubljani, prek videokonference ali v letoviškem kraju. Šolska ura traja 45 minut.Kontakt

Mint International House, d.o.o. Vilharjeva 21
SI - 1000 Ljubljana


T: +386 1 300 4 300
F: +386 1 300 4 301
M: +386 31 67 77 87
E: info@mint.si